Al meer dan 175 jaar klantgericht in schoenenBlog

Vanaf vandaag zullen we je ook op de hoogte houden van veel schoenennieuws via onze nieuwe blog. Hier lees je nieuws over de laatste trends, nieuws over onze winkels en gewoon leuke weetjes en feiten over schoenen. Maar in het eerste blog nemen we een kijkje in de geschiedenis van ons familiebedrijf! Al meer dan 175 jaar klantgericht!

Geschiedenis

Verest Schoenen is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Al in 1840 had de familie Verest een schoenmakerij op de Ginderover in Heeze. Beheerd door Leonardus Verest (1854-1937) en zijn vader.

Zijn zoon, Jan Verest, was ook schoenmaker. De zoon van Jan Verest, Leo Verest (de opa van de huidige generatie) ging, na dat hij van school kwam, ook aan de slag als schoenmaker. Hij had samen met zijn vrouw Diny (die Zus genoemd werd) van der Sanden-Verest een schoenmakerij en schoenenwinkel op Nieuwendijk 13 in Heeze.
Leo en Zus verkochten o.a. nieuwe schoenen van Berkelmans Schoenfabriek, maar hij maakte ook zelf nieuwe (orthopedische) schoenen. 

Onderstaand een oude rekening voor het maken van aangepaste schoenen en het maken van een voetbal voor het 30 jarig jubileum van RKSV Heeze.

Vanaf 1984

In 1984 is de zaak overgenomen door Elly Verest en haar man Jos van der Linden. De schoenmakerij hield op en ze verhuisden met de winkel in 1989 naar het "nieuwe" centrum van Heeze. Aan de Kapelstraat 67 werd er verder gebouwd aan de schoenenwinkel en kwam er ook een sport afdeling bij. Het pand werd meerder malen verbouwd en uitgebreid.

Omdat de winkel en het klantenbestand steeds maar groeide, werd in 2006 ook een filiaal in Geldrop aan de Bogardeind geopend . De zonen van Jos en Elly zijn vanaf dan ook werkzaam in het familiebedrijf.

In 2008 werd de sportafdeling in het pand in Heeze naast de huidige schoenenwinkel gevestigd, het werd een aparte winkel waar het assortiment kon worden uitgeberieid. Door deze verhuizing kreeg ook de schoenen afdeling meer ruimte en een een ruimer assortiment.


2011

In 2011 werden nieuwe stappen gemaakt, er werd een winkel aan de Marktstraat in Budel geopend. Tegelijkertijd startte het familiebedrijf ook een eigen webshop. Een jaar later betrekt filiaal Geldrop een nieuw pand aan de Langstraat, in het centrum van Geldrop.

Sinds 1 januari 2017 zijn Bouke en Bram van der Linden de nieuwe eigenaren van Verest Schoenen en Verest Sport, Hun echtgenote’s Neeltje en Sandra zijn ook al geruime tijd werkzaam in de bedrijf. Zij zullen samen de traditie’s uit het familiebedrijf voortzetten met oog voor de toekomst,

Collectie

Tegenwoordig heeft Verest Schoenen heeft een ruime collectie dames-, heren- en kinderschoenen. Een breed assortiment voor het hele gezin. Met mooie merken voor dames, zoals bijvoorbeeld Gabor, Aqa, Piedi Nudi, Mjus en Durea. Voor heren o.a Australian, Brunotti, van Bommel, van Lier & PME Legend.Daarnaast hebben we een grote collectie kinderschoenen met merken als Shoesme, Bunnies jr, Giga, Hip, Clic en Develab.

Door onze sportwinkels hebben we ook een mooi collectie sneakers van Nike, adidas, Converse en Skechers.

De complete collectie vind je op onze webshop. Verzending & retourneren is gratis en ook online staat onze service en klantgerichtheid centraal.

Bovenstaande foto de Familie van der Linden - Verest. Met in het midden Jos en Elly van der Linden -Verest. Links Bouke & Neeltje, rechts Bram & Sandra.

Toekomst

De familie van der Linden-Verest heeft al diverse plannen voor de toekomst om de winkels en de formule up-to-date te houden. Eind van dit jaar zal er al weer een grote verandering aankomen. Wat dat is, houden we nog even geheim, maar we denken dat onze kwaliteit en serivce er weer een stap vooruit gaat. Zodat we ook de komende 175 jaar er zijn voor onze klanten.