Iedere dag andere schoenen is gezond!De meeste mensen hebben wel meer dan 1 paar schoenen in de kast staan. De gemiddelde vrouw bezit zo’n 23 paar, variërend van sneakers tot pumps en van sandaaltjes tot laarsjes. Mannen zullen dat aantal niet halen, maar blijken gemiddeld wel meer geld uit te geven aan schoenen dan vrouwen(!).

Maar goed, even over dat aantal… vaak worden er (wat lacherig) opmerkingen gemaakt over het grote aantal schoenen dat vrouwen bezitten en aanschaffen. Maar wat blijkt? Dat is heel goed dames, want naast het feit dat vrouwen gelukkig worden van ieder paar schoenen dat ze aanschaffen, is het heel verstandig en gezond als je niet iedere dag dezelfde schoenen draagt.

Als je voldoende afwisselt en iedere dag een ander paar aantrekt, kunnen je schoenen goed drogen. Tijdens het dragen van je schoenen transpireren je voeten en dat transpiratievocht trekt in de schoen. Het is dus qua hygiëne goed om je schoenen een dagje te laten staan, én de vorm van de schoen blijft goed doordat deze kan drogen.

Daarnaast is afwisseling van schoenen goed voor je houding en je spieren. Bovendien zorgt de afwisseling ervoor dat de druk op je voet dan niet altijd hetzelfde is. Dagen achter elkaar op hakken lopen is niet verstandig, maar altijd op sneakers is ook niet goed. Wissel dus af en loop als je thuis bent lekker op blote voeten of op je sokken; ook dat is goed voor je voeten!

Ook verslijten je schoenen natuurlijk minder snel als je regelmatig afwisselt.

Dus dames & heren: gun je schoenen een dagje rust, zo blijven ze langer mooi en fris en het is goed voor je fysieke gestel!

Kortom, erg goed nieuws voor de schoenenliefhebber, hoe meer schoenen, hoe meer afwisseling mogelijk is en dat is heel gezond!

En wij willen dit goede nieuws graag samen met jullie vieren met onze 2 halen 1 betalen actie:

https://www.e-mailingmanager.nl/mailing/e6a29e25861c26336ef35883c2d2252d

Een goed voornemen voor 2018: Verwen jezelf het hele jaar door met nieuwe schoenen… lekker gezond!