Loafers! Weer helemaal terug.


DOOR Ineke van Gerwen OP 02-11-2017 13:48 DAMESSCHOENEN

Leuk hoe trends toch altijd weer terugkomen. Kijk naar de retro sneakers die we allemaal voorbij hebben zien komen en waarvan inmiddels iedereen wel een paar in de kast heeft staan…

Deze keer gaan we op de klassieke toer met een leuke twist: de loafer! Dit schoentje was mega populair onder studenten in de USA in de jaren 50. Hij werd ook wel de “penny loafer” genoemd, omdat er als versiering een muntje (penny) in de inkeping op de wreef gestopt werd.

In de jaren 60 is de loafer nog steeds een populaire schoen en wordt hij veelal klassiek gecombineerd; voor heren onder een pak, voor dames met een nette (college-look) plooirok.

In die periode geeft designer Gucci de loafer een make-over: op de wreef van de schoen zet hij een metalen decoratie geïnspireerd op een paardenbit. Een nieuwe klassieker is geboren: de Gucci loafer!

Hoewel nooit helemaal weggeweest, is onze favoriet van nu in de jaren 70 niet bijzonder populair, maar in de tachtiger jaren heeft dit schoentje weer een revival door de zeer populaire college modestijl van dat moment.

En nu is deze topper hotter than hot! Liefst in een velvet (velours) of metallic uitvoering, of misschien voel jij wel wat meer voor de excentrieke Gucci-loafer in een pythonprint. En combineer ‘m met…..alles!

Check onze webshop voor jouw favoriet!